Micro auto’s

MOVE citycar

Wat is een micro auto?

Microcar is een term die vaak wordt gebruikt voor de kleinste auto’s, met drie of vier wielen en vaak een motor kleiner dan 700 cc (43 cu in). Specifieke soorten brommobielen zijn onder meer bubbelauto’s, fietsauto’s, invacar, vierwielers en voiturettes. Microcars vallen vaak onder aparte regels voor normale auto’s, met versoepelde vereisten voor registratie en licenties.

Waarom een micro auto?

Als uw rijbewijs niet meer wordt verlengd is een brommobiel van Microcar de perfecte oplossing om toch mobiel te blijven. Onze voertuigen, die eruit zien als een kleine auto, mag u rijden met slechts een AM-rijbewijs – een “bromfietsrijbewijs”. Het is heel eenvoudig: op het gemeentehuis ruilt u uw verlopen of niet verlengde rijbewijs om voor een AM-rijbewijs. Daarna mag u in een brommobiel de weg op. U kunt dus gewoon boodschappen doen, naar de bridgeclub, kennissen of familie bezoeken of zelfs op vakantie. Niet door weer en wind op de fiets of scootmobiel, maar comfortabel, warm en droog in uw brommobiel. U heeft uw vrijheid weer terug!

Over de MOVE citycar

“Verplaatsen in de stad is gemakkelijker met MOVE!” Dankzij de compacte afmetingen van deze elektrisch aangedreven brommobiel komt u op plekken waar u met een reguliere personenauto niet kunt komen.

De CityCar geeft e-mobiliteit een nieuwe dimensie. Met een hedendaags design, elektrische aandrijving en ruimte voor 2 personen is hij op tal van fronten inzetbaar. De CityCarGo PickUp en Van versies zijn zelfs een serieus alternatief voor een compacte bestelwagen met brandstofmotor. Met de komst van steeds strengere milieueisen om het Co2 gehalte te verlagen zal deze 4-wieler ook in de toekomst binnen elk stads- en woongebied inzetbaar zijn…

Uitrusting

De CityCar is compleet uitgerust en de standaarduitvoering omvat: centrale deurvergrendeling, verwarmde buitenspiegels, lichtmetalen velgen, panoramadak, sound system en GPS met groot beeld- scherm en afleveringsbeurt.. Daarnaast is er een plus pakket leverbaar met airconditioning en een zonnescherm.De standaard uitvoering bevat: Centrale Vergrendeling, Licht Metalen Velgen, Panoramadak, Sound System, GPS met Groot Beeldscherm, Metalic kleuren en afleveringsbeurt.Verkrijgbaar in de kleuren: blauw metalic, bruin metalic, paars metalic, wit, rood, geel, appel-groen, oranje en roze

Opladen

Het laden van de accu’s gaat heel eenvoudig door middel van het ‘gewone’ 220v stroomnet. Binnen 8 uur zijn de accu’s weer volledig opgeladen (binnen 2 uur 75%) en kun je genieten van de vrijheid die de CityCar je geeft. De CityCarGo PickUp en Van zijn uitgerust met een krachtige onderhoudsvrije Lithium accu.

Veiligheid

Veilig is de CityCar en CityCarGo PickUp zeker! Een dubbele kreukelzone met rolkooi en zowel voor als achter schijfremmen, waardoor men kan vertrouwen op crash bestendigheid en een zeer korte remweg.

Voor wie?

Om deze CityCar en CityCarGo PickUp en Van te besturen heb je slechts een bromfietsrijbewijs nodig. Elke persoon met een auto (en/of motor) rijbewijs mag dit voertuig uiteraard ook besturen.

Voordelen

Voor de CityCarGo PickUp en Van geldt een interessante subsidie, de M.I.A. (milieu investerings aftrek) van 13,5%. Daarnaast kunt u dit voertuig versneld afschrijven en heeft u recht op K.I.A. (klein- schaligheids Aftrek). Schoon rijden wordt zo ook nog eens voordelig!

Accu

Opladen in slechts 8 uur Binnen 2 uur voor 70% vol 220 V: standaard stekker* Geen speciaal stopcontact nodig. Gewoon thuis of op de zaak opladen *Stopcontact met NE norm