Mevo+

De Mevo+ is een radarlanceringsmonitor met ingebouwde uitlijncamera van Flightscope gericht op de consumentenmarkt en met een prijskaartje van 2000 euro exclusief btw. Flightscope staat bekend om hun high-end B2B producten en apps en goede klantenservice.


Inbegrepen in het pakket is de Mevo+ app die het mogelijk maakt om clips over elkaar te leggen en te delen op internet en op te slaan in de Flightscope-cloud. 10 clips kunnen gratis in de cloud worden opgeslagen en er kan extra opslagruimte worden gekocht. Ook inbegrepen is E6 connect (PC en iOS) en 5 verschillende golfbanen en 17 reeksen en een minigame. Er zullen meer E6-cursussen te koop zijn, maar het is onduidelijk of ze beschikbaar zijn op het moment dat ik dit opschrijf.


Er is enige verwarring of de 5 gangen die in de Mevo zitten een extra software-aankoop van E6 vereisen of niet. Mevo+ is ook compatibel met de FS-skills-app met maaidorsers enz. Bij de lancering zal de Mevo iOS ondersteunen en Android zal over een paar maanden beschikbaar zijn. De Mevo+ wordt gebruikt als wifi-hotspot bij aansluiting op andere apparaten. De Mevo+ vraagt ​​hiervoor geen jaarlijkse vergoeding.


De Mevo zal ook worden geïntegreerd met TGC en de geweldige golfsuite.

Flightscope heeft een retourbeleid van 14 dagen.


Er is ook pc-software beschikbaar van FS, maar tegen een extra vergoeding, en er zijn ook extra producten zoals SelfieGolf, FocusBand en extra metalen stickers. SelfieGolf wordt gebruikt om uw telefoon aan uw tas te bevestigen wanneer u clips opneemt met de camera van de telefoon. FocusBand is een trainingsproduct dat uw gemoedstoestand volgt bij het voorbereiden op de zwaai en wanneer u zwaait. Dit wordt door tal van professionals gebruikt als trainingshulpmiddel.


Mevo+ leest en verwerkt alle parameters die de Xi-serie deed, maar presenteert er slechts 16 aan de gebruiker. Dit is precies zoals het was toen ze de Xi en Xi+ lanceerden en die werden gevolgd door de Xi Tour die alle parameters ontgrendelde.

Mevo+ kan binnen en buiten worden gebruikt, maar binnen moet een speciale metalen sticker op de bal worden geplakt voor betrouwbare spingegevens. De Mevo+ verwerkt ook lokale weergegevens om de datakwaliteit te verhogen. Zon of duisternis heeft geen invloed, maar er is gemeld dat gebruikers TL-verlichting moeten vermijden.


Voor de korte binnenmodus wordt de eenheid twee meter achter de bal geplaatst en is minimaal acht voet vlucht vereist. Voor de normale binnenmodus kan de eenheid 7′ tot 9′ achter de bal zijn met een minimum van 13′ vlucht. Niet bepaald of dit kan worden verminderd, maar informatie is onderweg, maar moet worden getest. Volgens FS is putten betrouwbaar tot 5 voet putts.


FS heeft via officiële kanalen gecommuniceerd dat het apparaat net zo nauwkeurig zal zijn als de Xi-serie. Deze verklaring is geback-upt door een derde partij, Protee united: “Mevo+ is inderdaad een geweldig apparaat. We hebben in 2019 aan de integratie gewerkt en zijn onder de indruk. We hebben de resultaten vergeleken met andere bekende lanceermonitoren en alles komt heel dichtbij.”