Het bouwen van een golf kooi

Welke mogelijkheden zijn er als jij thuis je eigen simulator wilt bouwen? Om te beginnen heb je – hoeveel geld je ook aan technologie of een slagkooi wilt uitgeven – ruimte nodig. Een garage, zolder of woonkamer (als je je partner zo gek krijgt) met een lengte van vijf meter van afslagmat naar scherm/net, een breedte van drie meter en een plafond van 2,85 meter hoog is wat je minimaal nodig hebt aan ruimte. Minder kan, maar dan loop je het risico dat het alsnog een heel gevaarlijk én duur grapje wordt.

Slagkooi

Onmisbaar is een net of scherm om de ballen op te vangen. De prijzen op internet variëren van tachtig euro voor simpele constructies tot complete sets van achthonderd euro inclusief scherm, opvangnet en afslagmat. Het is maar net hoeveel waarde je hecht aan afwerking en integratie in de ruimte. Wil jij je ballen slaan naar een scherm waarop de golfbaan is geprojecteerd of volstaat een net en kijk je op een tablet of pc-scherm naar het resultaat?

Simulator

Het duurste onderdeel van je golfsimulator is de technologie voor het registreren en monitoren van de bal die je slaat. Vervolgens moet die data (van je club of bal) vertaald worden naar een balvlucht op het scherm. Dat gebeurt met software op je tablet of PC die is verbonden met je sensor, launch monitor of highspeed camerasysteem. Het aanbod van sensoren en golfsimulatiesoftware is groot en daar gaan we hier niet op in maar we zetten wel een aantal (goedkoop en duur) technologieën op een rij.

Uw kunt bij ons ook een golf kooi kopen. Hieronder is de link waar u deze kunt golf kooi + golf net kunt kopen.

https://ewheelz.nl/product/accessoires-flightscope-mevo/