Yanko Design helmet occopies

Na het winnen van een Red Dot Award in 2018, zijn de mensen van FEND terug met een herontwerp van hun populaire opvouwbare fietshelm. Ontworpen om de helm meer plat, minder omvangrijk, en vervolgens veel draagbaarder te maken, komt de FEND SUPER met hetzelfde compacte ontwerp als zijn voorganger… behalve dat hij nu wordt geleverd met verwijderbare koplampen en achterlichten om ‘s nachts rijden veel handiger te maken.

De FEND SUPER is in wezen een helm die ontworpen is om veel draagbaarder te zijn dan de gemiddelde fietshelm. Wanneer geopend, is het een veilige, gecertificeerde helm die op bijna alle hoofdmaten past, maar vouw de zijflappen naar beneden en plots neemt de FEND SUPER slechts 50% van zijn oorspronkelijke vorm in. Nu in een slankere, plattere avatar, kan de FEND SUPER gemakkelijk worden opgeborgen in tassen, rugzakken en lockers, waardoor hij handig is om mee te nemen wanneer je hem niet draagt.

Ontworpen om te voldoen aan de US CPSC en Europese EN1078 veiligheidsnormen voor fietsen, skateboards en e-bikes/scooters onder 20mph, is de FEND SUPER gebouwd met een duurzame ABS schaal, een hoge impact absorberende EPS kern, en een gladde matte afwerking. De helm is beschikbaar in 3 maten en weegt tussen de 390 en 445 gram, afhankelijk van de maat. De helm wordt geleverd met maar liefst 12 ventilatieopeningen om je hoofd licht en luchtig te houden tijdens het rijden.

Wat de FEND SUPER echter onderscheidt, zijn de afneembare koplamp en achterlicht die je rijervaring drastisch versterken. De koplamp helpt om de weg voor je te verlichten, terwijl het achterlicht ervoor zorgt dat je ook in het donker zichtbaar bent voor de mensen om je heen. Ontworpen als slanke LED-modules die rechtstreeks in de FEND SUPER kunnen worden gestoken, kunnen de koplamp en het achterlicht met de helm worden meegenomen of apart worden aangesloten wanneer dat nodig is. Ze zijn ontworpen met een lichte boogvorm waardoor ze 360° zichtbaar zijn, hebben een helderheid van 30 lumen die zichtbaar is tot 800 meter op een heldere nacht, en werken 20 uur op een volledige lading. De lampjes wegen een schamele 24 gram, zijn IPX6 waterdicht (perfect voor regenbuien) en kunnen worden opgeladen via je standaard USB-C telefoon- of laptoplader.