Ewheelz

bel ons: (0031) 0114 370 030 | info@comm-co.com

Infrarood verwarmingspanelen zijn elektrische verwarmingsapparaten die infraroodstraling gebruiken om warmte te genereren. Ze zijn ontworpen om warmte af te geven door elektromagnetische golven uit te zenden die vergelijkbaar zijn met de straling van de zon, maar dan zonder de schadelijke ultraviolette straling. Deze panelen verwarmen objecten en mensen direct door infraroodstraling uit te zenden, in plaats van de lucht in een ruimte te verwarmen, zoals bij traditionele verwarmingssystemen zoals convectieverwarming.

 

 

 

Infrarood verwarmingspanelen kunnen verschillende vormen hebben, zoals plafondpanelen, wandpanelen of vrijstaande panelen, en ze kunnen worden gebruikt in woningen, kantoren, commerciële ruimtes en zelfs buitenruimtes zoals terrassen. Ze zijn efficiënter in het verwarmen van specifieke zones of ruimtes, omdat ze gerichte warmte bieden aan de objecten en mensen binnen het bereik van hun straling, in plaats van de hele lucht in een ruimte te verwarmen.

 

 

Stel je voor dat je een infraroodpaneel aan het plafond of aan de muur hebt. Zodra het is ingeschakeld, begint het warmte uit te stralen die direct wordt opgenomen door objecten en mensen in de kamer. Dit zorgt voor een comfortabele warmte, vergelijkbaar met hoe de zon je opwarmt op een koude dag.

Energiekosten

De infrarood verwarming verbruikt slechts 800 Watt per uur. Als de elektriciteitsprijs 40 cent per kilowattuur bedraagt, betekent dit een verbruik van 0,32 euro per uur.

Voordelen van infraroodpanelen:

   

   1. 1. Lagere energiekosten: Omdat ze gerichter verwarmen, kunnen ze helpen energiekosten te verlagen door alleen specifieke gebieden te verwarmen wanneer dat nodig is.

   1. 2. Energie-efficiënt: Het is efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen, omdat het gerichte warmte levert.

   1. 3. Geen circulatie van stof: Infraroodpanelen veroorzaken geen luchtcirculatie, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen doordat ze minder stof en allergenen verspreiden.

   1. 4. Lange levensduur: Over het algemeen hebben infraroodverwarmingspanelen een langere levensduur en vereisen ze minder onderhoud dan sommige; andere verwarmingssystemen, zoals bijvoorbeeld boilers of radiatoren.

   1. 5. Gemakkelijke installatie: Voor plafondmontage van het infraroodpaneel zijn geen ingewikkelde bekabeling of meterkastaanpassingen nodig. Het paneel kan vervolgens worden aangesloten op de bestaande stroompunten in het plafond.

  Nadelen van infraroodpanelen:

    

    1. 1. Niet geschikt voor vochtige ruimtes: Infraroodverwarmingspanelen zijn mogelijk niet ideaal voor gebruik in vochtige omgevingen, zoals badkamers, omdat de warmte-efficiëntie kan verminderen door de aanwezigheid van vocht in de lucht.

    1. 2. Geschiktheid voor grote ruimtes: Voor zeer grote ruimtes kunnen infraroodpanelen mogelijk minder efficiënt zijn, vooral als de plafonds erg hoog zijn. In deze situaties kan het nodig zijn om meerdere panelen te installeren, wat de kosten kan verhogen.

   Translate »